Skip to content

Diner & Dessert

Eerst even borrelen

Koude hapjes

  • Broodplankje p.p.
    2,65
    Roomboter - zeezout - aioli
  • Focaccia (2-3 p)
    4,5
    Feta dip - zure room - olijfolie
  • Mammoet olijven
    4,5
    Olijf - tuinbonen - cracker - zuren
  • Borrelplank De Heerlijckheid (va 2 pers.)
    12,5 p.p.
    Olijven - oude kaas - serranoham - tuinbonen - zalm op rijst cracker - bitterballen - tafelzuren - grove mosterd

Warme hapjes

  • Loaded fries (2 - 3 pers.)
    4,25 - 4,5
    Oosterse friet - truffel friet
  • Meat Club rundvlees bitterballen
    7,5/12,5
    6/10 stuks - grove mosterd

Voorgerechten

Koude voorgerechten

  • Carpaccio De Heerlijckheid
    15
    Dit is Dressing - parmezaan - pijnboompitten - spekjes
    (halve portie 10)
  • Carpaccio truffel
    16
    Truffel dressing - oude kaas - pijnboompitten - granaatappel
    (halve portie 10)
  • Gerookte ribeye
    15
    Ribeye - crostini - frambozen vinaigrette - tomaat
    (halve portie 10)
  • Varkens rouleaux
    14,5
    Paprika crème - crème fraîche - paddenstoelen - crumble (halve portie 9,5)
  • Zalm in rode biet
    15,5
    Zalm - biet - dille olie - paling - venkel crème - mosterd
    (halve portie 10,5)
  • Tonijn tartaar
    16,5
    Tonijn -papadum - tomaten chutney - komkommerijs
    (halve portie 12)
  • Tomaten tartaar
    13
    Doperwtenpesto - tomaat - ricotta - balsamico - basilicum
    (halve portie 8,5)

Onze special

  • Proef plateau
    16
    Een combinatie van vier Heerlijckheden

Warme voor- en tussengerechten

  • Gamba’s knoflook
    14,5
    Gepelde gamba's - knoflook - rode paprika - spek - bosui (halve portie 9,5)
  • Pulled Duck
    13,5
    Eendenbout - hoisin - bao bun - radijs mix - crumble
    (halve portie 8,5)
  • Sjalotten tarte tatin
    12,5
    Sjalot - bladerdeeg - geitenkaas - tijm - kiemgroente
  • Langoustine
    16
    Langoustine - gerookte speksaus - bloemkool crème - aardappel

Soep

  • Geroosterde Tomatensoep
    8
    Tijm - tomaat - basilicumolie - room (halve portie 5,5)
  • Soto soep
    8
    Kip - sereh - limoenblad - mie - peterselie (halve portie 5,5)
  • Mosterdsoep
    8
    Mosterd - parmezanse kaas - room - bacon crumble (halve portie 5,5)
  • Bisque
    9
    Schaaldieren - rivierkreeft - crème fraîche - bleekselderij (halve portie 6,5)

Hoofdgerechten

Hoofdgerechten

Chefs menu

  • Amuse
  • 3 gangen verrassing
    42,5
  • 4 gangen verrassing
    47,5
  • 5 gangen verrassing
    52
  • Wijnarrangement
    19,5
    Drie gangen
  • Wijnarrangement
    24,5
    Vier gangen
  • Tournedos
    36
    Ossenhaas (180 gram) - rode wijnsaus - truffelpuree
  • De Heerlijckheid favoriet “ Het heksenpotje “
    26,5
    Combinatie van ossenhaas - kip - varkenshaas - Oriëntal (kleine trek 21,50)
  • Gesmoorde kalfswang
    28
    Aardappelpuree - dragon - pruimen - groentechip
  • Veluwse eend
    28,5
    Eendenborst - sinaasappel - anijs - knol crème
  • Rendang
    27.5
    Runderstoof - rijst - kokos - bonen - komkommer (kleine trek 22)
  • Chef's burger
    23,5
    Potato bun - 200 gr black angus - cheddar - bacon - uiencompote
  • Runder short ribs
    24
    Rund - kruidenpuree - geroosterde cherrytomaat - sjalotjus (kleine trek 19)
  • Saté ajam
    24
    Kippendijenspies - gadogado salade - Seroendeng - cassave (kleine trek 19)
  • Honey BBQ ribs
    24
    Varkensspareribs - honing en tijm glaze - koolsla (kleine trek 19)
  • Varkenshaas
    26.5
    Pompoen crème - knollenmix - lavasjus (kleine trek 21)

Vis en vega hoofdgerechten

  • Zalm teriyaki
    26
    Udon - teriyakisaus - paksoi - sugar snap - furikake
  • Kabeljauw
    26,5
    Groene-aspergesrisotto - miso beurre blanc - tomatensalsa
  • Gamba pasta
    26,5
    Linguine - schaaldierensaus - crème fraîche - gegrilde gamba's (kleine trek 21,5)
  • Tomaten risotto
    22.5
    Risotto - tomaat - perzik - burrata - balsamico (halve portie 17)
  • Thaise curry
    22,5
    Gele curry - naanbrood - yoghurt - koriander - kokos - limoen (halve portie 17)
  • Gnocchi
    20,5
    Pompoensaus - ricotta - salie - gegrilde bimi

Onze specials

  • Chateaubriand
    38,25
    Zeer malse ossenhaas - drie sauzen - diverse groenten
    (vanaf twee personen, prijs per persoon)
  • Van de Grill
    dag prijs
    vraag naar onze BBQ special
  • Vangst van de dag
    dag prijs
    Onze vis special, dagprijs

Kindermenu

Voorgerechten

  • Kinder tomatensoep
    5
  • Kindercarpaccio
    9,5

Hoofdgerechten

  • Smulmenu
    10
    Frikandel of kroket - friet - mayonaise - appelmoes
    Kinderijsje
  • Drakenmenu
    12,5
    Biefstukje - friet - mayonaise - appelmoes
    Kinderijsje
  • Kapiteins favoriet
    12,5
    Kibbeling - friet - mayonaise - appelmoes
    Kinderijsje

Dessert

Nagerechten

  • Dame blanche
    9,5
    Chocolade crumble - vanille bourbon ijs - chocolade saus - slagroom
  • Peren tartelette
    13,5
    Gepocheerde peer - amandel - boerenjongens ijs - hibiscus
  • Coupe De Heerlijckheid
    9,5
    Yoghurtijs - passievrucht - amandel crumble - slagroom - Licor 43
  • Cheesecake
    11,5
    Amandel - perzik - citroen sorbet
  • Roodfruit tiramisu
    11,5
    Lange vingers - roodfruit - witte chocolade - limoen - cacao
  • Pina Colada
    11,5
    Ananas bavarois - kokos ijs - chocolade crumble - bruine rum - banaan
  • Palet De Heerlijckheid
    12,5
    Vijf lekkernijen naar fantasie van de kok
  • Diverse mini desserts
    5,5
    Keuze uit: Sinaasappel crème brulée - dame blanche - coupje de Heerlijckheid - blauwe bessen mousse - roodfruit tiramisu
  • Mini cheesecake
    6
    Ook lekker bij de koffie

Wij houden van aanschuivers