Hieronder vindt u de menukaart. U kunt ook een PDF downloaden Menukaart.
Koud voorafje
Broodplankje; lekker brood om zelf te snijden met kruidenboter en aioli
p.p. € 1,40
Salade caprese; een mooie buffel burrata, vlees tomaatjes, verse basilicum, rucola, basilicumolie en balsamico (Burrata is een Italiaanse kaas gemaakt van mozzarella en room)
€ 10,30
Gedroogde Spaanse ham met meloen en een knapperige stengel van bladerdeeg
€ 11,30
Gerookte kipfilet uit eigen rokerij met een Vlaamse aardappelsalade met krokant gebakken spekjes
€ 11,30
Vitello Tonato; Een echte Italiaanse klassieker Gegrilde kalfsmuis afgemaakt met een tonijnmayonaise, spekjes en zonnebloempitjes
€ 11,30
Sashimi van zalm geserveerd met wasabi, zeezout en een wakame salade
€ 11,95
Carpaccio Milanese. Onze Heerlijckheid topper blijft lekker!
€ 12,50
Lauwwarme zalmfilet uit eigen rokerij, gemarineerd met limoen en zeezout, geserveerd met limoenmayonaise en citrus salade met rucola
€ 12,50
Rundertartaar geserveerd met kappertjes, uitjes en een kwarteleitje, afgemaakt met een truffeldressing, met een crostini uit eigen keuken
€ 12,95
Ceasar salad; Aangemaakte suikersla met gerookte kipfilet, croutons, ei, spek, rode uiringen, Parmezaanse kaas, ansjovis en Heerlijckheid- dressing!
€ 12,50
Ook lekker als maaltijdsalade!
€ 15,50
Proeverij ‘De Heerlijckheid’. Mooie combinatie van verschillende voorgerechtjes (vis, vlees of combinatie)
€ 12,95
Soepen
Huisgemaakte tomatensoep met soepballen en vermicelli
€ 5,25
Kippensoep. Royaal gevuld met boerderijkip, prei en vermicelli
€ 5,25
Grootmoeders groentesoep, lekker met knapperige groenten, soepballen en vermicelli
€ 5,25
Verse spinazie crème soep met reepjes zalm
€ 6,25
Ook vegetarisch te verkrijgen
€ 5,25
Vegetarische Franse uiensoep onder een kaasdakje
€ 6,25
Trio van soep; Drie verschillende kleine soepjes
€ 6,25
Als warm voor- of tussengerecht
Een heerlijcke groentemuffin, geserveerd met een tomatensalsa, frisse koriander en crème fraîche
€ 9,25
Gesmoorde kippendijen, gemarineerd in Thaise kruiden
€ 10,30
Spaanse omelet met geitenkaas; Een omelet gemaakt met aardappels, bieslook, rode ui, tomaatjes, bosui en geitenkaas geserveerd met een tomaat- komkommersalade
€ 10,30
Duet van gamba's; gamba's in knoflookroomsaus en op Thaise wijze, geserveerd met een krokantje van spek en gewokte groenten
€ 12,50
Gezonde hoofdgerechten, zonder vlees of vis (vegetarisch)
Een heerlijcke courgetteschotel geserveerd met paprika, Black Turtle Beans, koriander, mozzarella en rode ui
€ 14,50
Thaise curry, vol met verse groenten afgeblust met een licht pittige kokosmelk
€ 14,50
Ravioli gevuld met spinazie en kaas, geserveerd met tricolore van paprika, basilicum, koriander en roomsaus
€ 14,50
Van de boerderij
Spare ribs: mooi van het botje, gemarineerd vlees bereid onder het waakzame oog van de chef
€ 18,50
Gegratineerde boerderijkip; Gegratineerde kipfilet geserveerd met paprika, ui, knoflook en kaas
€ 19,60
Varkenshaasmedaillons op een bedje van gebakken champignons, geserveerd met spek, ui, jus en een champignonsaus
€ 20,75
Ladysteak; 160 gram botermalse ossenhaas geserveerd met truffeljus en shiitake
€ 22,75
Heksenpot, gewokte biefstuk, varkenshaas en kipfilet met gewokte groenten en licht pittige saus
€ 23,75
Flinstone steak, 250 gram woest vlees met diverse garnituur van de chef en kruidenboter
€ 23,75
Spies Oost/West, duo van ossenhaas en varkenshaas op spies met een sesam-soja saus en chimichurry
€ 24,95
Van onze Black Bastard (Big 'Green' egg)
Supermalse saté; Gemarineerde, licht pikante kippendijen aan een spies met satésaus, bananenchips en atjar uit eigen keuken
€ 18,50
Argentijns gekruide ossenhaasspies met gebrande paprikasaus met aardappelwedges
€ 25,50
Chateau Briand: topper op vleesgebied. Malse ossenhaas geserveerd met diverse sausjes voor minimaal 2 personen
p.p. € 31,50
Onze hoofdgerechten worden geserveerd met een frisse salade, friet, mayonaise en bijpassend groentegarnituur. Op verzoek gebakken aardappels.
Hoofdzaak: Vis
Onze vis is van duurzame vangst, met een M.S.C.- en A.S.C- keurmerk
Zalmfilet op de huid gebakken met kappertjes, peterselie en roomboter
€ 20,75
Gambaspies van de plaat; Heerlijcke gamba's gebakken in knoflook, rode peper, ui, koriander en olijfolie
€ 20,75
Kabeljauw loin; op de huid gebakken kabeljauw met kruidenolie, geserveerd met risotto en tuinerwtjes
€ 20,75
Vangst van de Dag; Wat de visser ons brengt!
€ 21,75
Chef's menu
Voor degenen die zich willen laten verrassen, kunt u kiezen voor het 3- of 4- gangen chef's menu. Uiteraard kunt u kiezen tussen vis of vlees of een combinatie hiervan.
3- gangen menu
€ 33,95
4- gangen menu
€ 35,95
Eventueel los te bestellen:
Sauzen koud: knoflook saus, kruidenboter, chilisaus en barbeque saus
Sauzen warm: stroganoff saus, champignonroomsaus, rode portjus en pepersaus
Extra saus
€ 2,25
Voor de kleine eters onder ons is het bij veel gerechten mogelijk een halve portie te bestellen (halve prijs plus € 3,25).
Onze hoofdgerechten worden geserveerd met een frisse salade, friet, mayonaise en bijpassend groentegarnituur. Op verzoek gebakken aardappels.
Al onze gerechten kunnen ingrediënten bevatten die niet specifiek zijn omschreven. Wij willen u daarom vriendelijk vragen om eventuele allergieën bij uw bestelling kenbaar te maken.
Kindermenu's
Voorafjes:
Klein kopje tomatensoep
€ 2,95
Meloencocktail
€ 4,25
SMULMENU; Een kroket of frikadel met frietjes, appelmoes en mayonaise
€ 8,25
DRAKENMENU; Voor de vleesverslinders: een stukje biefstuk of een spiesje met kipfilet geserveerd met frietjes, appelmoes en mayonaise
€ 9,50
HEKSENKETEL; Kibbeling uit eigen keuken met frietjes, appelmoes en mayonaise
€ 9,50
Bij alle kindermenu's komt een kinderijsje met verrassing na!
Voor de kinderen is er buiten gelegenheid tot spelen (door de nieuwe serre) met trampolines, rekstok etc. Gelieve niet te rennen in de zaak.
Al onze gerechten kunnen ingrediënten bevatten die niet specifiek zijn omschreven. Wij willen u daarom vriendelijk vragen om eventuele allergieën bij uw bestelling kenbaar te maken.
Desserts
Dame Blanche; 3 bollen vanille-ijs, krokantjes van chocolade, warme chocoladesaus van pure chocolade en slagroom
€ 7,25
Sorbet de klassieker; Royaal gevulde coupe met 3 bollen vruchten sorbetijs, vers fruit, sprankelend water en een aardbeiencoullis
€ 8,25
Duet van crème brûlée (vanille en aardbei), geserveerd met yoghurtijs en slagroom
€ 7,95
Tompouce met witte en bruine chocolademousse geserveerd met witte chocolade ijs
€ 7,95
Tiramisu gemaakt van licor 43
€ 7,95
Huisgemaakte suikerwafel met warme kersen, slagroom en geserveerd met vanille- ijs
€ 8,95
Aardbeien bavarois, huisgemaakt met een bolletje yoghurtijs
€ 7,95
Palet de “Heerlijckheid”; 5 lekkernijen uit eigen keuken naar fantasie van de kok
€ 10,25
Chocolade Verrassing; Brownie uit de oven gevuld met warme chocoladesaus geserveerd met caramelijs
€ 8,95
Hollands kaasplankje; Voor de liefhebbers hebben we een kaasplankje met gevarieerde kazen
€ 11,25
Diverse kleine mini-desserts naar keuze los te bestellen, voor de lekkere trek; tiramisu met licor 43, sorbet, crème brûlée, witte of bruine chocolade mousse, aardbeien bavarois of dame blanche
€ 3,15 per stuk